showroom2

Voltstraat 18
5021 SE Tilburg

Bezoek onze Showroom!

tel:013 5366999

Wat is Ischias
Wat is Ischias?

Ischias is de naam van een vorm van zenuwontsteking.
Wanneer de grote beenzenuw, de grootste en langste zenuw in ons lichaam, is ontstoken of wordt geprikkeld, spreken we van Ischias. Ischias veroorzaakt pijn in het been, maar niet alle beenklachten betreffen ischias.
De oorzaak is vaak een beklemde zenuw hetzij door een verkeerde lichaamshouding, dan wel een verkrampte bilspier. Het plotseling anders belasten van de rug, het been of been, bijvoorbeeld bij een andere (beroeps)activiteit) kan een Ischias uitlokken.
Mensen die Ischias hebben lijden vaak erge pijn langs de gehele lengte van de grote beenzenuw, vooral aan de achterkant van het been en in het dijbeen, maar soms is de pijn ook voelbaar in enkel, voet en tenen. Heel soms veroorzaakt Ischias pijn aan de voorkant of de zijkant van het been, in de heup, en soms zelfs in beide benen.
Behalve pijn kan Ischias ook voelen als speldenprikken, tintelingen, prikkels, kriebels, een branderig gevoel, een beurs gevoel of zelfs verdoofd gevoel.
Ischias is zeer belastend voor hen die er aan lijden. Slapen, zitten, lopen, buigen, draaien of staan is moeilijk of onmogelijk.

Bij aandoeningen als Ischias is het belangrijk de voeding aan te passen. Vermijd chocolade, alcoholhoudende dranken, suiker, uit wit meel bereide producten en chemische kleurstoffen. Al deze stoffen hebben namelijk een ongunstige invloed op het zenuwstelsel; het zenuwstelsel wordt overgevoelig, waardoor een ontspannen houding wordt bemoeilijkt. Gebruik vooral volkorenproducten, verse groenten en vers fruit, vruchtensappen en zure melkproducten.